• Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis gazononderhoud kalender
  • Track en Trace door PostNL

Terras reinigen - Hoe groene aanslag verwijderen

7 november 2018

Wanneer het voorjaar aanbreekt komen we vaker buiten en willen de meeste mensen ook meer gaan genieten van de tuin. Echter zullen na de winterperiode de spullen buiten groen zijn van de algen. Net als de tuinmeubels, containers en hout, zal ook het terras groen uitgeslagen zijn. En dit is nu net wat we natuurlijk niet willen, niet alleen voor het beeld, maar ook voor de veiligheid. Om weer een mooie en veilige tuin te krijgen, zijn er verschillende methodes mogelijk om de aanslag te verwijderen. Hieronder leggen we uit waarmee en op welke manier je de groene aanslag van het terras of bestrating kunt verwijderen.
Terras reinigen - Hoe groene aanslag verwijderen

Groene aanslag of mos


Na een periode van kou en vocht zal vrijwel alles wat in de tuin staat groen worden. Dit zijn algen of mos. De groene aanslag zorgt er tevens voor dat het terras of bestrating glad worden. Omdat mos en algen zich snel ontwikkelen op donkere en vochtige plekken,  zullen deze plaatsen als eerste groen worden. Doordat algen en mos het vocht vasthouden zal het uiteindelijk ook alleen maar erger worden en zullen de plekken zich steeds verder uitbreiden.


Manieren om groene aanslag te verwijderen


Er zijn verschillende manieren om de groene aanslag te verwijderen. Het verwijderen van de algen of het mos kun je bijvoorbeeld doen met huis-, tuin- en keukenmiddelen, professionele middelen of met een hogedrukspuit. Elke methode heeft zo zijn voor- en nadelen, dit zullen we je hieronder precies uitleggen.


Het terras reinigen met hogedrukreiniger


Het terras reinigen met een hogedrukreiniger is een populaire en zeer efficiënte manier om de bestrating goed schoon te maken. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan deze werkwijze. Sommige steensoorten zijn poreus waardoor je met het spuiten op de stenen schade kan toebrengen aan de stenen. De stenen worden door het gebruik van de hogedrukreiniger ook steeds poreuzer en ruwer, hierdoor zullen algen eerder terugkomen én beter hechten. Met het gebruik van de reiniger zal ook het voegzand tussen de tegels of stenen weg gespoten worden. Na het schoonmaken van het terras met een hogedrukreiniger zul je dan ook vaak opnieuw de bestrating moeten voegen of invegen.


Terras reinigen met groene aanslag reiniger


Met een groene aanslag reiniger middel kun je makkelijk en snel het terras of andere opperlvakten reinigen. Deze middelen werken effectief op de algen en mos, waardoor je snel, eenvoudig en zonder schade weer een zo goed als nieuw terras krijgt.


De algenreiniger breng je aan op de tegels en bestrating. Na 24 uur is het restmateriaal gemakkelijk weg te vegen met een bezem. Houdt er wel rekening mee dat het droog weer is en blijft, zodat het middel geruime tijd kan inwerken op de algen. Wanneer het na toepassing gaat regenen zal het middel verdunnen en daardoor minder effectief zijn.


Huis tuin en keuken middelen om het terras te reinigen


Met sommige huis, tuin en keuken middelen zoals bijvoorbeeld azijn, biotex of chloor is het ook mogelijk om de groene aanslag te verwijderen.


Schoonmaakazijn is een product dat voor ontzettend veel schoonmaak klusjes gebruikt kan worden. Het doden van onkruid, maar ook voor het verwijderen van de algen op de klinkers of het terras werkt schoonmaakazijn erg goed. Maar hoe werkt dat dan?


Je zorgt er als eerste voor dat het terras leeg en veegschoon is. Haal de tuinmeubelen dus van het terras en zorg dat blad, zand en andere materialen er af geveegd zijn. Je mixt eenzelfde hoeveelheid water met azijn (50/50) in emmer. Schrob de tegels in, dat kun je doen met een harde bezem. Vervolgens laat je het middel intrekken, waardoor het alg zal afsterven. 


Het terras schoonmaken met chloor werkt misschien nog wel het meest effectief, echter is dit schoonmaak middel ook erg agressief. Je gebruikt het op dezelfde manier als je doet met schoonmaakazijn; eerst mengen met water en dan aanbrengen op het terras of bestrating. Binnen mum van tijd verwijder je de groene aanslag. Echter, let goed op met het gebruik van chloor. Het kan namelijk ook de planten naast het terras of bestrating aantasten.


Biotex kan je tevens gebruiken om het terras te reinigen. Je vult een emmer met water en doet daar de biotex bij. Je kunt het terras schrobben met dit mengsel. Met biotex zorg je ervoor dat vuil en de groene aanslag loslaat, waardoor je het naderhand kunt afspoelen met de tuinslang. Erg gemakkelijk dus!Terug naar overzicht
Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en grasmaaiers, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accesiores kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het de zelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.