• Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis gazononderhoud kalender
  • Track en Trace door PostNL

Robotmaaier installeren

Een robotmaaier installeren hoeft niet moeilijk te zijn. Maar dit is geheel afhankelijk van de complexiteit van de tuin en de handigheid van de persoon.


Robotmaaier laadstation plaatsen

Het type robotmaaier bepaalt grotendeels de plaats. Sommige laadstations dienen in het grasveld geplaatst te worden. Andere types kunnen bijvoorbeeld in de border net buiten het gazon geplaatst worden. 

Hou er rekening mee dat er een stopcontact met contstante voedings punt (230 volt) aanwezig is. Hier kan het oplaadstation op aan gesloten.

 

Bedrading robotmaaier

Bij de meeste robotmaaiers heb je twee soorten bedrading. De begrenzingsdraad en de begeleidingsdraad, deze draden worden op het oplaadstation aangesloten. De naam zegt het al, de begrenzingsdraad bepaalt tot welke grens de robotmaaier mag komen. Met de begeleidingsdraad kan de robotmaaier zijn oplaadstation terug zoeken.


Begrenzings draad aanleggen

De begrenzingsdraad dient op de rand van het gazon rondom aangelegd te worden. Uiteindelijk krijg je een geslote circuit met het laadstation er tussen.Instellingen robotmaaier

Via het menu op de robotmaaier kun je verschillende functies instellen. Zo kun je bij de meeste robotmaaiers zone's instellen waardoor je onderscheid kunt maken in bijvoorbeeld de voor- en achtertuin. 


Tijd instelling, hiermee kun je aangeven wanneer de robotmaaier mag gaan maaien. Bijvoorbeeld als je wil dat het gras snacht's gemaaid gaat worden.


In de handleiding die je bij de robotmaaier ontvangt staan alle instellingen en werkwijze beschreven. Maar mocht je alsnog vragen hebben dan kun je ons altijd contacteren. Wij helpen je graag verder.

Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en grasmaaiers, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accesiores kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het de zelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.