DCM Microgazon Plus 10kg

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

29,95

DCM Microgazon plus is een meststof met bacteriën waardoor mos en afgestorven materialen omgezet worden in voeding voor het gazon. Verticuteren zou hierdoor overbodig zijn. Daarnaast is deze bemesting voorzien van kalk waardoor de pH-waarde op peil blijft. De kleine minigrankorrels zorgen ervoor dat het makkelijk te verdelen is en direct zijn werking uitoefent.

SKU: 17003 Categorie: Tag:

Beschrijving

DCM Microgazon Plus is een meststof met toegevoegde bacteriën. Dankzij de unieke samenstelling van de meststof rekent deze af met most, zonder dat je hoeft te verticuteren. Binnen een paar weken kleurt het mos geel en sterft het af. Dan gaan de toegevoegde bacteriën aan de slag. De bacteriën zetten namelijk afgestorven mos en andere afvalstoffen om in voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen  worden vervolgens opgenomen in de grondlaag onder het gazon. Dit zorgt voor een langdurig voedzame ondergrond. Een perfecte omgeving voor je gras om volledig en mooi op te komen.

Waarom DCM Microgazon Plus?

Zoals hierboven al staat beschreven, bevat deze meststof een unieke samenstelling. Deze samenstelling (NPK (Ca-Mg) 7-4-17) is voorzien van extra bacteriën die op een milieuvriendelijke manier natuurlijke afvalstoffen omzetten in voedingstoffen. Door deze unieke toepassing is je gazon tot wel 90 dagen voorzien van een voedzame ondergrond. Niet alleen je gazon, maar je hele tuin profiteert hiervan.

Ook gaat de meststof op een vriendelijke manier de strijd aan met mos. Wanneer je DCM Microgazon Plus strooit hoef je niet langer te verticuteren! Deze meststof zorgt namelijk voor een mos-vrij gazon.

Door de toevoeging van kalk aan de samenstelling blijft de PH-waarde van de ondergrond op peil. Dit betekent dat de ondergrond niet zal verzuren door het gebruik van deze meststof. Verder zorgt de kleine korrel ervoor dat de meststof vrijwel direct zijn werking afgeeft aan de ondergrond. Dit maakt de korrel ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een strooikar.

Wanneer kan ik DCM Microgazon Plus het best gebruiken?

Je kunt deze meststof het beste in de maanden Maart, Mei en September voor de eerste keer strooien. Februari tot en met Oktober zijn geschikt voor als je al een keer gestrooid hebt.

Deze verpakking van 10 kg is geschikt voor ongeveer 125 m².

 

Toch op zoek naar een andere meststof? Grasproducten.nl biedt allerlei verschillende soorten meststoffen, geschikt voor ieder soort tuin.

 

Extra informatie

Gewicht 10 kg
Geschikt voor gazon

Geschikt voor planten

Mos bestrijder

Dosering

Behandelbaar oppervlakte

Werkzaam

1 beoordeling voor DCM Microgazon Plus 10kg

  1. Waardering 5 uit 5

    Luuk

    Fijne werking tegen mos

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *