• Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis gazononderhoud kalender
  • Track en Trace door PostNL

Een mooi gazon behouden?

1 november 2016

Hoe krijg je een mooi gazon? Hoevaak moet ik maaien? Kan ik het maaisel laten liggen? Dit zijn veel voorkomende vragen aan hoveniers of gras specialisten omtrent het gazon. Hoe behoud ik een mooi gazon? Een robotmaaier is het halve werk!
Een mooi gazon behouden?

Een robotmaaier heeft vele voordelen. Het is niet alleen een kweste van tijd besparen. Met een robotmaaier wordt het gras dagelijks gemaaid. Hierdoor is het gazon altijd op zijn ideale hoogte, waardoor je een sterk en vooral vol grasveld krijgt. 


Kan je het maaisel laten liggen?

Ja, met een robotmaaier is dat geen probleem. In tegenstelling tot het maaien van het gras met een gewone grasmaaier. Het gras dient dan opgevangen te worden of direct verwijderd worden met een bladhark. 


Omdat het gras door een robot grasmaaier dagelijks wordt gemaaid is het maaisel zo kort en weinig dat het kan blijven liggen. Er bestaan ook zo genoemde mulch grasmaaier. Hierbij wordt beweerd dat je het maaisel ook kan laten liggen. Maar wanneer men bijvoorbeeld maar eens in de week het gras maait komt er ineens veel maaisel op het gazon, waardoor het gras gaat stikken.


Dit is dan ook een groot voordeel met een grasrobot.


Hoe vaker u maait, hoe mooier het gazon!

Het is ook vrij logisch, niks gaat boven een mooi gemaaid grasveld. Door het gazon dagelijks te maaien is het gras altijd op de juiste lengte. Licht, water en lucht komen hierdoor in de juiste hoeveelheid bij de wortels. Nieuwe grassprieten krijgen hierdoor de kans zich perfect te ontwikkelen waardoor je een sterk en vol gazon behoud.


Dit is nu precies het werk van en voor een robotmaaier. Dagelijks het gazon maaien. Het bespaard tijd en geeft uw tuin het perfecte plaatje.


Met een robotmaaier behoud je dus een perfect gazon. Uiteraard zijn er altijd nog andere aanvullende werkzaamheden omtrent het behouden van een mooi gazon, maar daar vertellen we u later meer over.Terug naar overzicht
Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en grasmaaiers, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accesiores kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het de zelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.