• Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis gazononderhoud kalender
  • Track en Trace door PostNL

Larvanem aaltjes engerlingen 1.000 m²

179,95
179.95
3 tot 5 dagen levertijd
Aantal:
Bestrijd Engerlingen
Behandelbaar oppervlakte 1000m²

Met Larvanem bestrijd je engerlingen in de tuin. Dit gebeurd op natuurlijke wijze door middel van nematoden (aaltjes), een natuurlijke vijand. Na het aanbrengen van de aaltjes op uw gazon, gaan zij op zoek naar engerlingen (of larven van de taxuskever) en dringen het lichaam van de larven binnen. Omdat de nematoden parasieten zijn, zullen zij zich voeden met de inhoud van de engerlingen of larven. De engerlingen zullen binnen enkele dagen na het eerste contact sterven. De aaltjes vermenigvuldigen zich in een rap tempo en zullen zo een groot percentage van de engerlingen doden. Wij adviseren om vijf dagen na het toedienen van de aaltjes het gehele proces te herhalen. Zo vergroot je de kans om de plaag te bestrijden enorm. De nematoden worden gekoeld verstuurd. Bij ontvangst adviseren we om de verpakking direct in de koelkast te plaatsen. U kunt de aaltjes nog een aantal dagen bewaren in de koeling.

Bestel je maandag vóór 10.00 uur? Dan gaan de aaltjes op woensdag met de post mee en heb jij ze op donderdag in huis. 

Bestel je woensdag vóór 10.00 uur? Dan gaan de aaltjes op vrijdag met de post mee en heb jij ze zaterdag in huis. 


Hoe bestrijd je de engerlingen met aaltjes?

Wanneer je de engerlingen wilt gaan bestrijden met aaltjes, dien je de juiste toepassing te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat de aaltjes het meest doeltreffend zijn, wanneer zij worden toegepast op een zeer vochtige grond. Het is daarom van belang om één dag voor ontvangst van de aaltjes de bodem zeer goed te bevochtigen. Een half uur voor toepassing van de aaltjes, dien je de grond nogmaals goed te bevochtigen.

De inhoud van de verpakking (soort droge kleipoeder) dient vermengt te worden met twee liter lauw water. Wij adviseren om dit in een emmer te doen. Roer het geheel goed door en laat het ongeveer vijf minuten rusten. Gebruik dit basismengsel om de juiste hoeveelheid te verdelen in bijvoorbeeld meerdere emmers/gieters. Roer vervolgens de inhoud door, waarna je de mix over kunt gieten in een spuittank, gieter of AquaNemix 1.25. Breng het mengsel met aaltjes direct toe over de vochtige grondoppervlakte, laat het niet te lang staan.


Nazorg

Wanneer de aaltjes zijn verspreid over uw gazon, dien je de grond de komende vijf dagen vochtig te houden.
Het advies is om na vijf dagen nogmaals aaltjes (Larvanem) toe te passen, om zeker te zijn van een effectieve bestrijding.


Welke hoeveelheid nematoden moet ik bestelling?

De aaltjes (nematoden) die de engerlingen bestrijden zitten in verpakkingen van 50 miljoen, 250 miljoen of 500 miljoen. Wanneer je meer aaltjes toepast, zal de bestrijding effectiever zijn. Op deze manier zijn er namelijk meer aaltjes per engerling beschikbaar, waardoor de overlevingskans kleiner wordt.

Het is raadzaam om direct twee verpakkingen te bestellen, zo kun je na vijf dagen het gazon nogmaals behandelen.

Merk Riekmans
Bestrijd Engerlingen
Behandelbaar oppervlakte 1000m²

Accessoires

Birchmeier RPD 15 ABR
Birchmeier RPD 15 ABR
139,95
  • Inhoud: 15L
  • Instelbaar: ja
  • Materiaal: kunststof / messing
Aquanemix 1.25
Aquanemix 1.25
39,95
  • Inhoud: 1.25L
  • Instelbaar: ja
  • Materiaal: kunststof
Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en grasmaaiers, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accesiores kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het de zelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.