Van 19 tot 5 augustus zijn wij gesloten i.v.m. onze vakantie. Bestellingen worden na 5 augustus verstuurd.

 • Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
 • Gratis gazononderhoud kalender
 • Track en Trace door PostNL

Larvanem aaltjes engerlingen 1.000 m²

179,95
179.95
Vanaf april 2023
Aantal:
Bestrijd Engerlingen
Behandelbaar oppervlakte 1000m²

Tip: Lees deze onderstaande beschrijving goed door voordat je Larvanem bestelt!


Onze aaltjes zijn in te zetten/leverbaar van af 15 april tot en met 31 oktober.


Engerlingen kunnen een ware plaag zijn. Dit beestje kan in grote getalen aanwezig zijn in de bodem van je gazon. Er is te spreken van een ware plaag wanneer de engerlingen de wortelstructuur van je gazon beïnvloeden. Dit is van bovenaf merkbaar doordat het gras zal gaan afsterven.

Met Larvanem bestrijd je engerlingen in de tuin. Dit gebeurt op biologische wijze door middel van nematoden (aaltjes), wat een natuurlijke vijand is. Je kunt de aaltjes toepassen tussen april en oktober. Na het aanbrengen van de aaltjes op uw gazon, gaan zij op zoek naar engerlingen (ook wel larven van verschillende kevers) en dringen het lichaam van de larven binnen. Omdat de nematoden parasieten zijn, zullen zij zich voeden met de inhoud van de engerlingen of larven. De engerlingen zullen binnen enkele dagen na het eerste contact sterven. De aaltjes vermenigvuldigen zich in een rap tempo en zullen zo een groot percentage van de engerlingen doden.


Wij adviseren om vijf dagen na het toedienen van de aaltjes het gehele proces te herhalen. Zo vergroot je de kans om de plaag te bestrijden enorm. De nematoden worden gekoeld verstuurd. Wanneer je de aaltjes niet direct toepast, kun je hen het beste in een koelkast bewaren. Daardoor blijven de nematoden enkele dagen leven.


Hoeveel aaltjes heb je nodig?

Om de engerlingen grondig aan te pakken kun je het best rekening houden met zo’n 50 miljoen aaltjes per 100 m2 gazon. Wij leveren verschillende verpakkingen voor verschillende oppervlakten.

 

Toepassing in eenvoudige stappen:

 • Meng de inhoud van de verpakking met 2 liter lauw water. Wanneer u het product niet direct wilt gebruiken, kunt u de aaltjes nog een aantal dagen levend houden in de koelkast.
 • Laat de inhoud een half uur op kamertemperatuur komen.
 • Roer de inhoud van de verpakking goed door.
 • Laat het mengsel 5 minuten rusten.
 • Roer de inhoud nogmaals goed door.
 • Nu kun je dit mengsel verdelen over de hoeveelheid emmers/gieters die je wenst te gebruiken om op deze manier eenvoudig de gegeven hoeveelheid te verdelen.
 • Let op! Probeer sterke zonnestralen tijdens toepassing te vermijden.
 • Houd de bodem de komende vijf dagen goed vochtig.
 • Wij adviseren het gehele proces na vijf dagen nogmaals uit te voeren voor een effectieve bestrijding.

Voorbeeld:

Je wil 100 m2 gazon behandelen tegen engerlingen. Na het bereiden van het mengsel heb je twee liter nematoden geprepareerd. Wanneer u nu steeds een gieter van 10 liter met water vult, en daar een tiende deel van het nematodenmengsel in oplost kun je daar dus 10 m2 mee behandelen. Uiteraard kun je zoveel water toevoegen als je wil. De hoeveelheid nematoden op 10 m2 blijft dan hetzelfde. Op deze manier kun je jezelf ervan verzekeren de aaltjes goed verdeeld te hebben.


Hoe bestrijd je de engerlingen met aaltjes?

Wanneer je de engerlingen wil gaan bestrijden met aaltjes, dien je de juiste toepassing te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat de aaltjes het meest doeltreffend zijn, wanneer zij worden toegepast op een zeer vochtige grond. De nematoden kunnen zich namelijk door het water in de bodem verplaatsen naar hun gastheer. Het is daarom van belang om één dag voor ontvangst van de aaltjes de bodem zeer goed te bevochtigen. Een half uur voor toepassing van de aaltjes, dien je de grond nogmaals goed te bevochtigen.

De inhoud van de verpakking (soort droge kleipoeder) dient vermengd te worden met twee liter lauw water. Wij adviseren om dit in een emmer te doen. Roer het geheel goed door en laat het ongeveer vijf minuten rusten. Gebruik dit basismengsel om de juiste hoeveelheid te verdelen in bijvoorbeeld meerdere emmers/gieters. Roer vervolgens de inhoud door, waarna je de mix over kunt gieten in een spuittank, gieter of AquaNemix 1.25. Breng het mengsel met aaltjes direct toe over de vochtige grondoppervlakte, laat het niet te lang staan.


Nazorg

Wanneer de aaltjes zijn verspreid over je gazon, dien je de grond de komende vijf dagen vochtig te houden.
Het advies is om na vijf dagen nogmaals aaltjes (Larvanem) toe te passen, om zeker te zijn van een effectieve bestrijding.


Welke hoeveelheid nematoden moet ik bestellen?

De aaltjes (nematoden) die de engerlingen bestrijden, zitten in verpakkingen van 50 miljoen, 250 miljoen of 500 miljoen. Wanneer je meer aaltjes toepast, zal de bestrijding effectiever zijn. Op deze manier zijn er namelijk meer aaltjes per engerling beschikbaar, waardoor de overlevingskans kleiner wordt.

Het is raadzaam om direct twee verpakkingen te bestellen, zo kun je na vijf dagen het gazon nogmaals behandelen.


Het bestellen van de nematoden: 

Bestel je vóór maandag 10.00 uur? Dan gaan de aaltjes op woensdag met de post mee en heb jij ze op donderdag in huis. 

Bestel je vóór woensdag10.00 uur? Dan gaan de aaltjes op vrijdag met de post mee en heb jij ze zaterdag in huis. Merk Riekmans
Bestrijd Engerlingen
Behandelbaar oppervlakte 1000m²

Accessoires

Birchmeier RPD 15 ABR
Birchmeier RPD 15 ABR
139,95
 • Inhoud: 15L
 • Materiaal: kunststof / messing
Aquanemix 1.25L
Aquanemix 1.25L
39,95
 • Inhoud: 1.25L
 • Materiaal: kunststof
Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en tuinproducten, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accessoires kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het dezelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.