• Voor 15.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis gazononderhoud kalender
  • Track en Trace door PostNL

Kunstgras zelf leggen

Het leggen van kunstgras is niet moeilijk zo moeilijk voor iemand die wat ervaring heeft met klussen. Ten eerste dient er een onderbouw aanwezig te zijn met een (afhankelijk van uw bodemsoort en toepassing) dikte van 5 á 8 cm. Deze onderbouw kan bestaan uit verschillende materialen met ieder hun eigen voor- en nadelen. Veel gebruikte onderbouw materialen zijn lava, wit zand en menggranulaat. Natuurlijk is het na het aanbrengen van de onderbouw nodig om deze te verdichten door middel van een trilplaat. Om te voorkomen dat het kunstgras gaat verzakken is het gangbaar dat de onderbouw en het kunstgras rondom opgesloten wordt met kantopsluiting. Dit kan bijvoorbeeld flexboard zijn maar ook een betonband is zeer goed mogelijk.


Vervolgens wordt er op de onderbouw een drukverdelend doek aangebracht (geotextiel). Zoals de naam al doet vermoeden verdeelt het doek de druk die optreedt bij piekbelasting zoals een voetstap. Na het plaatsen van het geotextiel is het tijd om het kunstgras op zijn plek te leggen. Zorg er voor dat er geen golven of plooien in de mat zichtbaar zijn. Als u 2 stukken aan elkaar gaat verlijmen, is het slim om eerst twee rijen met vezels te verwijderen (het zogenaamde ‘schoon’ snijden) zodat de twee stukken mooi op elkaar aansluiten. Pas wanneer alle naden verlijmd zijn, kan het kunstgras rondom op maat gesneden worden.


Wanneer het kunstgras op zijn plek ligt en op maat is gesneden, wordt het tijd om het geheel te bezanden indien gewenst en de ankers in het kunstgras aan te brengen. Bij ons kunstgras is het invegen met kwartszand niet noodzakelijk, maar wordt wel geadviseerd. Laat de eventuele lijmnaad 24 uur uitharden alvorens deze te bezanden/betreden.


Borstel de vezels tegen de vleug in op en zorg ervoor dat de mat droog is alvorens het kwartszand aan het brengen. Wanneer de infill is aangebracht kunt u uw nieuwe veld opborstelen door met de bezem tegen de vleugrichting in te vegen. Hierdoor belandt het zand in de onderste lagen van de mat en gaan de vezels mooi recht op staan. Daarna is het tijd om van uw nieuwe kunstgazon te genieten!

Over ons

Grasproducten.nl biedt een enorm ruim assortiment aan producten, geschikt voor onderhoud van het gazon. Wil je een nieuw gazon aanleggen? Ook dat is geen enkel probleem. De specialisten van grasproducten.nl staan altijd voor je klaar.


Vanuit de ervaring en kennis op het gebied van gras en grasmaaiers, kunnen we onze klanten perfect ondersteunen in de juiste keuze. Met het ruime assortiment topproducten en accesiores kunnen we voor elke tuin een passend product aanbieden.


De voordelen van grasproducten

1. Kwaliteitsproducten

Wij werken enkel met kwaliteitsproducten.


2. Het juiste advies

De juiste informatie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.


3. Snelle levering

Bestel je voor 15.00 uur dan verzenden we het de zelfde werkdag, compleet met track and trace!


4. Gazonkalender

Je ontvangt een handig overzicht waar je het jaar rond kunt zien wanneer en welke acties u moet ondernemen.