Kalk in je gazon

Waarom kalk strooien op je gazon?

Voor een mooi, fris en diep groen gazon moet je het hele jaar aandacht besteden aan het gazon. Dit gaat verder dan alleen maaien, besproeien en bemesten. Kalk strooien is, vooral op een zand of klei ondergrond, ook van essentieel belang.

Meer informatie

Gazon bemesten – Wanneer moet ik welke bemesting gebruiken?

Er zijn verschillende soorten bemesting voor je gazon. Zo heb je bemesting die zorgt voor een snelle groei en herstel, maar ook is er mest die zorgt voor een langzame, volle groei. De samenstelling van de meststof zorgt voor verschillende dingen. Zo is er meststof die zorgt voor een groenere kleur, of meststof die zorgt voor een diepe worteling.
Wanneer moet je nu welke meststof gebruiken? Maakt het eigenlijk wel verschil, of is meststof gewoon altijd ongeveer hetzelfde? Heeft de tijd van het jaar nog iets te maken met het type meststof? Is het überhaupt nodig om mijn gazon te bemesten?

Meer informatie

gras sproeien

Gras besproeien – Wat moet ik wel en wat moet ik niet doen?

Besproeien is erg belangrijk voor je gazon. Voldoende water is namelijk erg belangrijk voor een mooie, groene grasmat. Water zorgt ervoor dat het gras een mooi en gezond wortelsysteem ontwikkelt en behoudt. Hoe beter de wortels van een grasmat zijn, hoe beter het gras bestand is tegen ziektes en uitdroging.

Meer informatie

gras zaaien

Gras zaaien – waarom, wanneer en hoe zaai je een gazon

Wanneer een nieuwe tuin aangelegd word of er is een deel van het huidige gazon beschadigd kiest men er veel voor om het gras in te zaaien. Waarom kiezen veel mensen voor gras zaaien en waar dient men op te letten? Zaken zoals grassoorten, zaaiperiode en andere belangrijke weetjes betreft het zaaien van gras zijn dingen die we hieronder uit zullen leggen.

Meer informatie

verticuteren

Hoe moet je het gras verticuteren? Wanneer verticuteer je het gazon?

Door het gras te verticuteren krijg je een gazon wat dicht van structuur is! Na verloop van tijd kan er door het vele maaien een viltlaag in het gras komen. Dit is opzicht geen probleem, het gazon heeft een dunne viltlaag nodig om zich te beschermen tegen verhitting en uitdroging. Maar wanneer de laag te dik wordt, of als er mos in het gazon zit, zal er te weinig lucht, licht en water bij de wortels komen.

Meer informatie

Kalk in je gazon

Welk gazononderhoud in het najaar

Wie wil er nou niet een mooi groen gazon. Vol van structuur, stevig, donkergroen van kleur en zonder onkruid. Om zo’n mooi gazon te behouden is gazononderhoud in het najaar van groot belang. Aspecten als bemesten, maaien en kalk strooien is dan erg belangrijk. Met de onderstaande tips krijg je een gazon wat sterk de winter door kan komen.

Meer informatie

Hoe leg in mijn gazon aan

Een gazon aanleggen in je tuin kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk kiezen voor gras zaaien, maar ook graszoden leggen. Beiden hebben zo zijn voor- en nadelen. En waar dien je dan extra op te letten? hier onder leggen we je uit wat de voordelen zijn en welke handelingen van belang zijn wanneer je een gazon in je tuin wilt maken.

Meer informatie